In en om het park

Heerlijk wandelen en fietsen

Bungalows Koempel en Sjeng staan op het Bungalowpark Simpelveld. De omgeving rond de bungalows is prachtig. In het voorjaar fiets je heerlijk langs het hoge koren, In de herfst stap je door de gekleurde bladeren in het bos en in de winter haal je de slee uit onze berging. Vanuit het park wandel je door de akkerlanden en heuvels naar Eys, Ubachsberg of Trintelen.

Of wat te denken van een fietstocht naar Aken: bij het stationsgebouw in Simpelveld begint de Kalkwegroute, een fietstocht van 14 kilometer naar het hart van deze mooie Duitse stad.

Voorzieningen op het bungalowpark

Het bungalowpark heeft een sportveld en speeltuinen met een pingpongtafel en jeu de boulesbaan. Jeu de boulesballen vind je in de bungalows. 

Naast de ingang van het park ligt restaurant de Driesprong waar je kunt genieten van de Limburgse keuken. Daarnaast ligt een midgetgolfbaan en vind je een fietsverhuur – waar je gewone en elektrische fietsen kunt huren. Klik hier voor de openingstijden en prijzen. 

De receptie heeft een broodjesservice en je kunt er beddengoed en linnengoed huren. Ook is er een wasserette. 

Simpelveld en steden in de buurt

Vanuit de bungalows loop je in minder dan tien minuten naar het centrum van Simpelveld, een vriendelijk dorp met leuke boetiekwinkels en terrassen. Onderweg passeer je het station van de Miljoenenlijn, een oude stoomtrein door het hart van het heuvelland.

Wie van steden, winkelen en musea houdt kan zijn hart ophalen. De mooie Duitse stad Aken is maar een kwartier rijden, en ook Maastricht en het prachtige nieuwe centrum van Heerlen zijn een bezoekje waard. 

Iets verder rijden liggen de Eifel (Monschau) en de uitlopers van de Ardennen.

Met de kinderen

Kinderen kunnen plezier maken in het subtropische zwembad Mosaqua in Gulpen. 

Andere leuke uitstapjes met kinderen zijn een bezoekje aan GaiaZOO in Kerkrade, waar je apen, wolven, wasberen en flamingos kunt kijken. 

Niet ver daar vandaan vind je de indoor skipiste SnowWorld in Landgraaf, gebouwd op de steenberg van de Wilhelminamijn. Wil je echt iets van het mijnwerkwerkersleven proeven, dat kan in de (nagebouwde) steenkolenmijn in Valkenburg. 

En natuurlijk is er het Drielandenpunt in Vaals, waar je vlakbij het hoogste punt van Nederland op twee uitkijktorens kunt klimmen.

Delen :